Käyttöohjeet

Rekisteröityminen

Palvelun käyttäminen on mahdollista ilman kirjautumista. Kunkin ohjeen uusin julkinen luonnos on saatavilla ja siitä voi antaa palautetta. Ohjeluonnoksista annettuja kommentteja pääsevät kuitenkin lukemaan vain rekisteröityneet käyttäjät. Käyttäjätunnuksia pääsee hakemaan rekisteröitymislomakkeella.

Sisään ja ulos kirjautuminen

Kirjautumislinkki on sivuston oikeassa yläkulmassa. Siirtyessäsi rajattuun osioon selain pyytää syöttämään käyttäjätunnuksen ja salasanan. Nämä pysyvät selaimen välimuistissa, kunnes selain suljetaan. Mikäli muilla on pääsy selaimelle (yleisessä käytössä oleva tietokone), palvelun käytön jälkeen sulje kaikki selainikkunat varmistaaksesi etteivät muut pääse palveluun tunnuksellasi. Mikäli muut eivät käytä selainta (henkilökohtainen tietokone), voit kirjautumisen helpottamiseksi antaa selaimen tallentaa salasanan.

Kommenttien antaminen

Voit antaa kommentteja ohjeluonnosten sisällöstä ilman kirjautumista kommentointilomakkeen kautta. Jos haluat antaa yleisemmin palautetta STUKille, tee se osoitteessa https://www.stuk.fi/tietoa-stukista/palaute. Valmisteltavien ohjeiden listassa (ST-ohjeet, YVL-ohjeet) kommenteilla olevista ohjeista on myös linkit pdf-muotoisiin ohjeluonnoksiin ja kommentointilomakkeelle. Lomakkeiden viimeisenä kohtana oleva bottivarmistus annetaan numeroin. Annettuja kommentteja ei pääse näkemään ilman kirjautumista.

Palvelun kirjautumisen vaativassa rajatussa osiossa käyttäjät pääsevät näkemään omat sekä muiden käyttäjien lähettämät kommentit. Rajatun pääsyn ohjelistauksissa ohjeiden tunnuksissa on linkit, minkä kautta pääsee antamaan ja lukemaan kommentteja. Annettuja kommentteja ei pääse korjaamaan. Rajatussa osiossa on myös mahdollista ladata ohjeluonnosta koskeva Excel-muotoinen dokumentti ja lukea muiden käyttäjien kommenttidokumentit.

Valmiit ohjeet

Palvelusta johtavat linkit myös valmiiden, voimassa olevien ST- ja YVL-ohjeiden listoihin lakitietopalvelu Stuklexissä.

Historialliset YVL-ohjeet

Toukokuussa 2013 palveluun on lisätty kokoelma kumotuista sekä edelleen voimassaolevista YVL-ohjeista ja niitä edeltäneistä SFL-ohjeista kaikkine kieliversioineen. Vanhemmat ohjeet on skannattu paperiversioista. Kokoelma ei sisällä salassa pidettäviä ohjeita. Syöttämällä hakukenttään päivämäärän voi nähdä kyseisellä hetkellä voimassa olleet ohjeet. Historialliset YVL-ohjeet.

RSS-syöte

Palvelussa kommenteilla olevien luonnosten lista on mahdollista hakea myös RSS-syötteenä. Tiedoissa näkyy ohjeluonnosten tunnus, päiväys ja linkki pdf-muotoiseen ohjeluonnokseen.

Palautelomake

Palautelomake on tarkoitettu tätä sivustoa koskevia teknisiä palautteita varten. Tekniikkaa koskevia palautteita ei ole suotavaa antaa ohjeiden sisällön kommentointiin tarkoitetuilla lomakkeilla. Jos haluat antaa yleisemmin palautetta STUKille, tee se osoitteessa https://www.stuk.fi/tietoa-stukista/palaute.

Muuta

Palvelu ei käytä evästeitä. Käytettävän selaimen tyyppiä ei ole rajattu.

Rekisteriseloste